Möller’s ulje jetre norveškog arktičkog bakalara predstavlja izvor Omega-3 masnih kiselina EPA i DHA i vitamina A, D i E.
Prednost ulja jetre bakalara nad ostalim oblicima jeste njegova stabilnost, ali i bolja i brža apsorpcija.
Osobe koje imaju povišeni krvni pritisak i trigliceride, problem sa pamćenjem, osećaj trnjenja ruku i nogu, problem sa imunitetom i sklonost stvaranju tromba, sigurno su u deficitu Omega-3 masnih kiselina.
Simptomi mogu biti suva koža, lomljiva kosa, mekani ili lomljivi nokti, ispucali vrhovi prstiju, tamne fleke na licu, masna T zona i suvo lice, tvrda koža na laktovima, perut i opadanje kose.
Svima njima se preporučuje povećan unos Omega-3 masnih kiselina, najpre izmenom ishrane i suplementacijom ovim norveškim preparatima.
Omega-3 masne kiseline su kod dece veoma bitne za pravilan rast i razvoj, normalno funkcionisanje imunog sistema i za koncentraciju, a imaju i važnu ulogu kod atopijskog dermatitisa.
Vitamin D je apsolutno neophodan za dobro zdravlje. Poznat i kao vitamin sunčevog zračenja, stvara se u vašoj koži kada je ona izložena suncu. Uprkos tome, nedostatak vitamina D je jedan od najčešćih nedostataka hranljivih materija u svetu.
Vitamin D posebno je važan za zdravlje kostiju i rad imunog sistema.